Welcome at Husken.Org

Als radio zendamateur ben ik bekend onder de roepletters PE1KEH.

Dit is de ICOM IC-260e all mode zend-ontvanger die ik voor verbindingen op 145 MHz. gebruik. Deze reeds bejaarde set levert een uitgangsvermogen van ongeveer 10 Watt.
Jammer genoeg zijn de mogelijkheden tot het plaatsen van een uitgebreide antenne installatie bij mijn huis en in mijn woonomgeving zeer beperkt.
Als antenne beschik ik nu over een Diamond V2000 rondstraler. Daarnaast heb ik een draaibare mast die net onder de nok van het dak is geplaatst. In deze mast heb ik 2 antennes geplaatst. Een 5 elements yagi voor 2 meter en een 5 elements yagi voor 70 cm.

Als gevolg van de zonnepanelen op mijn dak is mijn radio bereik in zuidelijke richting ook nog eens sterk verminderd. Een yagi op het dak zou dit wel kunnen compenseren.

Aangezien mijn huis is omgeven door vele en redelijk hoge flatgebouwen is het uitzicht op de horizon zeer gering. Het plaatsen van uitgebreide antennes heeft in mijn ogen daarom ook weinig zin.

Ik gebruik een Yaesu FT470 voor portabele verbindingen op 2 meter en 70 cm (430-440 MHz).

Tesamen met een geluidskaart in mijn PC kan ik vele digitale modes zoals gebruiken. Dit zijn vormen als Packet (pe1keh@pi8zaa), maar om eerlijk te zijn geef ik voorkeur aan modes als Slow-Scan TV en RTTY.

In de VHF commissie van de VERON houd ik mij hoofdzakelijk bezig met amateursatellieten. In Electron schrijf ik regelmatig bijdragen voor de rubriek Amateursatellieten.